Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Oosterse kruiden

Kruiden spelen een belangrijke rol in de Oosterse keuken. In Indonesie worden ze vrijwel altijd vers gebruikt. Er wordt in Nederland meestal gewerkt met gemalen en gedroogde kruiden. Oosterse gerechten moeten altijd een mengeling van allerlei smaken hebben. Door zelf te expirimenteren komt u achter uw favoriete combinaties. Hieronder vindt u een aantal kruiden die u bij Toko Tai Cheung kunt kopen:

Djahe

Djahe is de vermalen gedroogde wortelstok van de Indonesische gemberplant.
Smaakindicatie: pikant en aromatisch.
Wordt gebruikt in vlees- vis- en gevogeltegerechten.

Djintan

Djintan is het vermalen gedroogde zaad van de tropische komijnplant.
Smaakindicatie: geurig, overheersend.
Het verleent aan veel gerechten een fris accentje. Wordt meestal gebruikt in combinatie met ketoembar in vlees-, vis-, gevogelte- en groentengerechten.

Ketoembar

Ketoembar is het vermalen gedroogde zaad van de tropische korianderplant. Wordt vrijwel in geheel Azie in gerechten verwerkt.

Overige kruiden

Tevens kunt u bij Toko Tai Cheung ook terecht voor andere kruiden als Laos, Sereh, Koenjit, Piment en Kentjoer.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren